skip to Main Content

Cultura i sabor en el Cedre: La Salà & La Percanta

La percanta neix per la inquietud de dos cuiners formats a l’Argentina. Després d’emprendre en 2007 una casa de menjar per a portar i rebre tot l’afecte dels seus veïns i clients, van decidir crear el que avui és el Restaurant La Percanta.

Percanta és un tipus especial de dona. Amant i concubina, és capaç d’enamorar i abandonar al mascle. L’origen d’aquesta paraula és incert. Alguns ho adjudiquen a l’italià “per quanto”? (pregunta per a la yiranta als carrers), uns altres al francés “percant” (penetrant) i altres al castellà “percal” (tela de cotó barata encara que glamurosa). El concepte s’empra en el “lunfardo”, un argot argentí que sol aparéixer en les lletres de tango i en la parla col·loquial.

La idea de percanta apareix en la composició que és considerada com el primer tango cançó de la història: “Percanta que em amuraste”, també conegut com “La meua nit trista”. La música va ser composta per Samuel Castriota, qui va batejar l’obra com a “Viró”.

Pecanta
Fotografía: Laura Requena

Juan Castillo, propietari del negoci, ens conta que en les diferents etapes de vaivé del Cedre, La Percanta s’ha anat consolidant com a proposta gastronòmica on les influències argentines i italianes fan una simbiosi perfecta amb la proposta cultural que proposa el lloc que habiten, on predomina la música, el futbol, la joventut i la diversitat.

L’especialitat de la casa és la pizza “no et defraudarà” assegura Juan, que ens recomana “La Menja”, on predomina el tomàquet sec, ruca, carabassó, albergínia i formatge de cabra. Una explosió de sabor, se’ns fa la boca aigua. La carta està composta per una variedad de 26 pizzes i destaquen també les empadas argentines.

Oercanta
Fotografía: Laura Requena

Des de la Salà proposem que vingueu a conéixer aquest barri de prop, donant la possibilitat de demanar els vostres plats en els restaurants amics i menjar a la nostra terrassa o a l’interior de l’espai. Compartir és viure.
La Percanta es projecta avançant, caminant i innovant amb nous ingredients i productes. S’estableixen noves xarxes arran de la pandèmia, que proposa restablir el contacte amb els sectors hostalers per a treballar en unitat i impuls col·lectiu per al benefici d’un barri.

Cultura i sabor.

Aquesta Publicació Té 0 Comentaris

Deixa un comentari

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

Forma part de la nostra família i coneix totes les nostres notícies i programació.
Inscriu-te a LA SALÀ i inspira't amb nosaltres, és temps de crear i construir juntes/us

Valorem la teua privacitat, per això no t'enviarem spam ni facilitarem la teva informació a cap altre servei.

Back To Top
X